Käytäntö

Tälle sivulle on kerätty kaikki käytännön pelimaailmaan liittymätön tieto tapahtumasta.

Perustiedot

Graywoodin kartanon tapaus (Dreamwalk 2:1)
Kauhu/mysteeri-liveroolipeli fiktiivisessä ja vaihtoehtohistoriallisessa 1940-luvun Skotlannissa.

Tapahtumapaikka:
Lahti, Korpikoti (Kiikkulankatu 35 A, 15950 Lahti. Nettisivut)

Tapahtuma-aika:
29.9.-1.10.2023. Peli alkaa osalla jo perjantaina illalla ja osalla lauantaina aamupäivästä riippuen hahmoryhmästä. Pelaajien odotetaan osallistuvan myös sunnuntaina ohjelmaan.

Pelaajamäärä:
39 pelaajalle.

Ikärajoitus:
18-vuotta täyttäneille (pelin teemojen vuoksi)

Osallistumismaksu:
70€ / 90€ / 120€. Osallistumismaksun suuruus riippuu hahmoryhmästä.

Alennus-/sponsoriliput:
20€ halvempia osallistumismaksuja tarjolla riippuen 20€ kalliimpien sponsorilippujen hankkijoiden lukumäärästä.

Majoitus:
Sänkymajoitus kaikille pelaajille. Majoittuminen 2-4 hengen huoneissa.

Ruokailu:
Perjantaina aloittaville perjantaina iltapala. Lauantaina kaikille osallistujille on tarjolla neljä ateriaa, joista yksi on isompi lämmin ateria. Sunnuntaina ylijääneitä ruokia tarjolla perjantailta ja lauantailta. Erityisruokavaliot pyritään huomioimaan.

Pelipaikan fasiliteetit:
Pelipaikalla on lämmitys, sähkö, juokseva vesi, moderni keittiö ja puusauna. Kylmäsäilytystilaa on rajallisesti pelaajien käytössä.

Esteettömyys:
Pelipaikassa on useita kerroksia eikä se ole esteetön (vain portaat kerrosten välillä ja sisäänkäynnissä). Peli pelataan pääsääntöisesti sisätiloissa. Pelissä on myös osittain hämärää valaistusta ja pimeää. Peli saattaa sisältää myös kovia ääniä ja savukoneen käyttöä.

Hahmot:
Valmiiksi kirjoitetut hahmot kaikilla pelaajilla. Hahmojen syventäminen kontaktipelaajien kanssa suositeltavaa.

Aikataulu

Tapahtuma alkaa perjantaina 29.9. iltapäivällä/illalla. Kartanon väkeä tai kampanjahahmoja pelaavilla pelaajilla peli alkaa jo tällöin. Pelin tarkka aloitusaika ilmoitetaan myöhemmin, mutta perjantaina aloittavien pelaajien on hyvä varautua olemaan pelipaikalla jo iltapäivällä. Perjantaina peliin valmistautumiseen on aikaa rajallisesti pelipaikalla. Perjantain peli on vahvasti tunnelmointia ja alhaisen intensiteetin sosialisointia muutamilla potentiaalisilla kauhuelementeillä. Perjantaina illalla hahmoille on tarjolla iltapalaa, jonka jälkeen he käyvät yöpuulle. Tämän jälkeen pelataan “yöllä” tapahtuvia, kauhuelementtejä sisältäviä asioita, jotka pelimaailmassa tapahtuvat myöhempään kellonaikaan kuin mitä kello oikeasti on. Näiden tapahtumien jälkeen yö rauhoitetaan lepäämiseen, jotta kaikki saavat riittävästi lepoaikaa ennen seuraavan päivän peliä. Lepoajan aikana pelin puolesta ei ole tapahtumia ja pelaajia pyydetään olemaan sellaista järjestämättä.

Lauantaina (30.9.) aamulla kaikille pelaajille on tarjolla aamupalaa. Lauantaina pelinsä aloittavat pelaajat kokoontuvat muusta pelistä pois rajatulle alueelle ja aloittavat pelinsä alkubriiffien jälkeen aamupäivästä saapumalla kartanolle. Peli jatkuu iltaan asti normaalisti. Päivän aikana kaikille pelaajille on tarjolla aamupalan lisäksi yksi isompi lämmin ateria, iltapala sekä välipalaa ja pientä purtavaa pitkin päivää.

Lauantaina illasta osassa pelialueesta liikkuminen on hyvin rajoitettua sisällöllisistä syistä. Unissakävelijät suorittavat tällöin pelissä Unissakävelyrituaalinsa, jonka aikana pelialuetta lavastetaan uudestaan. Samaan aikaan muilla hahmoilla peli jatkuu erikseen määritellyllä alueella. Pelin lopussa Unissakävelijät päättävät rituaalinsa ja muille hahmoille selviää rituaalin lopputulokset. Pelialueella liikkumista vapautetaan hieman ja hahmojen on mahdollista käydä vielä viimeisiä keskusteluja. Tämän osan pelistä on tarkoitus olla pelin viimeisten hetkien tunnelmointia eikä niinkään enää juonien edistämistä. Peli päättyy lopulta myöhään illalla.

Koska pelin päätös lauantaina on mahdollisesti intensiivinen kokemus, ei peliä pureta enää saman illan aikana ohjatusti vaan pelin varsinainen purku ja debrief järjestetään sunnuntaina (1.10.). Kaikkien pelaajien toivotaan osallistuvan sunnuntaina pelin purkuun ennen kuin lähtevät pelipaikalta. Toivomme, että pelaajat ottavat tämän huomioon jo lähtökohtaisesti kun suunnittelevat tapahtumaan liittyviä aikataulujaan. Pelipaikalta tulee poistua viimeistään alkuiltapäivästä myöhemmin ilmoitettavaan tarkempaan aikaan. Sunnuntaina tarjolla on perjantailta ja lauantailta ylijääneitä ruokia.

Osallistumismaksut

Pelaajien osallistumismaksut ovat joko 70€, 90€ tai 120€ riippuen kunkin pelaajan hahmoryhmästä. Perjantaina pelinsä aloittavalla kartanon väellä pelimaksu on 90€. Heidän pelimaksunsa on korkeampi pitemmän peliajan, perjantain kauhupelisisällön ja majoituskulujen vuoksi. Perjantaina pelinsä aloittavilla kampanjapelaajilla pelimaksu on 120€. Heidän pelimaksunsa on korkeampi pitemmän peliajan, perjantain kauhupelisisällön ja majoituskulujen sekä heille erityisen lauantaisen Unimaailma-pelisisällön vuoksi. Lauantaina pelinsä aloittavilla pelaajilla pelimaksu on 70€.

Halutessaan pelaajat voivat tukea muiden vähävaraisempien pelaajien peliinpääsyä maksamalla 20€ omaa pelimaksua kalliimman sponsorilipun. Näin syntyvät 20€ halvemmat alennusliput arvotaan niitä hakeneiden pelaajien kesken pelinjohdon toimesta pelaajavalintojen yhteydessä. Sponsorilippujen maksajaksi ja alennuslippujen hakijaksi voi ilmoittautua peliin ilmoittautumislomakkeen yhteydessä ja niiden käsittely tapahtuu anonymisoidusti. Sponsorilippujen tai alennuslippujen maksajien nimiä ei julkaista missään, mutta kerättyjen sponsorilippujen lopullinen määrä ilmoitetaan peliin ilmoittautumisen päätyttyä pelin viestintäkanavissa. Sponsoriliput tai alennusliput eivät vaikuta suoraan pelaajavalintoihin eikä siten esimerkiksi sponsorilippujen maksajiksi ilmoittautuneita automaattisesti valita peliin.

Alennusliput ovat tarkoitettu erityisesti niille pelaajille, joilla ei muuten olisi välttämättä varaa osallistua peliin. Alennuslippujen lopullinen lukumäärä määrittyy sponsorilippujen maksajiksi ilmoittautuneiden ja peliin heistä valikoituneiden pelaajien lukumäärän mukaan.

Pelimaksut tulee suorittaa viimeistään heinäkuun loppuun mennessä (31.7.). Pelimaksujen maksamisesta osissa tai muista erityisjärjestelyistä voidaan sopia erikseen pelinjohdon kanssa tarpeen mukaan. Jos pelaaja ei ole maksanut pelimaksua eräpäivään mennessä (tai sopinut erityisjärjestelyistä), pelaajan hahmolle valitaan uusi pelaaja tilalle peliin ilmoittautuneiden joukosta.

Osallistumismaksuista valtaosalla katetaan pelipaikan vuokrakustannukset ja ruokailut. Loput osallistumismaksuista menevät tapahtuman järjestämisen logistiikkakuluihin kuten pelinjohdon ja lavastuksen/tekniikan kuljetuskuluihin sekä pelin lavastukseen, puvustukseen ja tekniikkaan. Mahdollisesti ylijääneellä osalla pelimaksuista maksetaan pelinjohdolle pelin jälkeen lounas, karkkia tai muuta vastaavaa. Tapahtuman järjestäjille ei makseta tapahtumasta muuta palkkiota tai palkkaa. 

Pyrimme pelin lavastukseen ja puvustukseen liittyvissä hankinnoissa kestäviin valintoihin, joita pystymme mahdollisesti hyödyntämään myöhemmissä kampanjan peleissä. Myös tässä pelissä on käytössä runsaasti tällä tavoin aikaisempiin peleihin hankittuja lavasteita ja puvustusta.

Pelin peruuttaminen

Pelimaksun maksettuaan pelaajalle ei voida taata pelimaksun takaisinmaksua vaikka pelaaja joutuisi peruuttamaan osallistumisensa peliin ennen varsinaista tapahtumaa. Mikäli peruuttaneen pelaajan hahmolle löydetään uusi pelaaja, joka on valmis maksamaan täysimääräisen pelimaksun, pystytään pelimaksu kuitenkin kokonaisuudessaan maksamaan takaisin peruuttaneelle pelaajalle. Muissa tapauksissa pelinjohto pyrkii parhaansa mukaan maksamaan peruuttaneelle pelaajalle pelimaksun ainakin osittain takaisin, mutta jokaista peruutusta käsitellään tapauskohtaisesti. Osa tapahtuman järjestämisen kustannuksista joudutaan maksamaan jo reilusti ennen peliä eikä siksi kaikki pelin kuluista ole välttämättä palautettavissa pelaajille.

Mikäli pelaaja peruuttaa osallistumisensa peliin ennen pelimaksujen eräpäivää, ei hänelle koidu peruuttamisesta lisäkustannuksia.

Mikäli pelinjohto joutuu peruuttamaan tapahtuman jostain painavasta syystä, kaikki pelin järjestämiseen jäljellä olevat osallistumismaksuilla kerätyt varat maksetaan takaisin pelaajille erikseen tarpeen mukaan ilmoitettavilla järjestelyillä.

Pelaajien velvollisuudet

Peliin ilmoittautuvilta pelaajilta odotetamme seuraavia asioita:

 • Pelimateriaaliin perehtymistä näillä sivuilla ennen ilmoittautumista peliin.
 • Pelinjohdon lähettämiin sähköposteihin vastaamista mahdollisimman pian silloin, kun sellaista pelinjohdon lähettämissä sähköposteissa pyydetään. Näitä ovat esimerkiksi peliin hyväksymisilmoituksen kuittaaminen, hahmon hyväksyminen lyhytkuvauksen perusteella ja pelin tärkeimpien infokirjeiden kuittaaminen.
 • Pelimaksun maksamista ajallaan tai erikseen sovituilla järjestelyillä 31.7. mennessä.
 • Hahmotekstiin perehtymistä ennen peliä.
 • Mahdollisuuksien mukaan lähikontaktien kanssa hahmojen välisestä suhteesta ja kontaktista keskustelemista ennen tapahtumaviikonloppua.
 • Pelin Discord-serverille liittymistä ja sen ainakin ajoittaista seuraamista. Käytämme Discordia osana pelaajaviestintää ja sen kautta kunkin pelaajan on helppo keskitetysti löytää omien kontaktihahmojensa pelaajat. Peliä edeltävät vapaaehtoiset pelaajatapaamiset tapahtuvat myös etänä Discordin kautta. Tärkeimmät peli-infot lähetämme kuitenkin aina myös sähköpostilla pelaajille.
 • Hahmoon sopivien proppien ja vaatetuksen hankkimista peliviikonlopulle.
 • Kyydityksen järjestämistä itselleen pelitapahtumaan. Pelinjohto tukee tätä, mutta ei huolehdi jokaisen pelaajan matkustusjärjestelyistä.
 • Omien yöpymistarvikkeiden tuomista peliin (tästä ohjeistus erikseen lähempänä peliä).
 • Peliin osallistumista mukaanlukien tapahtumaviikonlopun sunnuntaina järjestettävä ohjattu purku ja debrief.
 • Pelipaikan siivoukseen osallistumista pelin jälkeen.

Lisäksi toivomme pelaajilta seuraavia asioita:

 • Oma-aloitteisesti pelinjohdon lähestymistä mikäli pelistä tai hahmosta herää kysymyksiä.
 • Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen sekä ennen peliä että pelin aikana. Peli voi olla henkisesti rankka ja kukaan ei tiedä sinun rajojasi ja vointiasi paremmin kuin sinä itse.
 • Peliin osallistumisen rohkeaa peruuttamista mikäli terveys sitä vaatii. Toivomme, että pelaajat eivät tule kipeinä peliin ja altista muita pelaajia sairastumiselle.
 • Muita pelaajia ja pelinjohtoa kohtaan ymmärtäväistä käytöstä ja muiden huomioimista ennen peliä, pelin aikana ja pelin jälkeen. Osa pelin teemoista on hyvin rankkoja ja peli itsessään voi olla raskas kokemus ja me kaikki käsittelemme tunteita omin tavoin.
 • Pelin jälkeen pelinjohdon toimittaman palautelomakkeen täyttämistä jotta voimme kehittyä pelinjärjestäjinä ja jotta saamme tietää mitä pelissä lopulta tapahtui.

Pelaajaviestintä

Pelinjohto kommunikoi pelaajille ensisijaisesti kahta väylää käyttäen. Kaikki olennainen info lähetetään pelaajille sähköpostin välityksellä pelaajien ilmoittamiin sähköpostiosoitteisiin. Osassa näistä sähköposteista pyydetään pelaajia kuittaamaan viesti luetuksi tai vastaamaan pelinjohdolle tarpeellisiin kyselyihin. 

Tämän lisäksi pelin käytössä on Discord-palveluun tehty Dreamwalk-serveri. Discord on ilmainen viestintäpalvelu, jossa eri servereille liittyneet henkilöt voivat lähettää serverin kanaville ja toisilleen viestejä. Discordin kautta on myös mahdollista käydä ääni- ja kuvapuheluita muiden käyttäjien kanssa. Discordissa järjestelmävalvojat voivat asettaa käyttäjille erilaisia rooleja ja siten määrittää kullekin käyttäjälle erikseen erilaista sisältöä ja kanavia käytettäväksi. Discordia voi käyttää sen oman appin (joko tietokoneella tai mobiililaitteella) tai nettiselaimen kautta.
Tässä pelissä Discordia käytetään keskittämään pelaajat yhteen paikkaan, jota kautta jokaisen on mahdollista löytää toisensa sekä hahmoista että pelistä kommunikointia varten. Discord-serverillä on myös mahdollista nopean viestinnän kautta saada vastauksia itseä arveluttaviin kysymyksiin tai vaikkapa etsiä lainaproppeja tai kyytiä pelipaikalle. Discordissa pystymme myös perustamaan eri hahmoryhmille omia viestintäkanavia, joita muut pelaajat eivät pääse näkemään.

Discord on tähän peliin liittyen nopein tapa saada vastauksia kysymyksiin pelinjohdolta ja löytää muut pelaajat. Discordissa saat myös pelinjohdon toimesta muistutuksia ja ilmoituksia lähetetyistä sähköposteista sekä löydät tärkeimmät linkit pelimateriaaliin liittyen. Lähempänä peliä on myös tarkoitus järjestää pelin Discord-serverillä erilaisia virtuaalisia pelaajatapaamisia eri hahmoryhmille. Mikään täysin olennainen peliä koskeva informaatio ei kuitenkaan ole pelkästään Discordissa, vaan lähetämme ne myös sähköpostilla.

Pelaajat voivat kontaktipelaajiensa kanssa sopia myös keskenään heille parhaiten sopivasta kommunikointitavasta, mutta toivomme jokaisen liittyvän pelin Discord-serverille ja tarkkailevansa sitä edes silloin tällöin vaikka ei aikoisikaan sitä jatkuvasti seurata.

Linkki pelin Discord-serverille lähetetään peliin valituille pelaajille. Lisätietoa Discordista palveluna löydät Discordin omilta sivuilta.

Pelin Facebook-tapahtumaa pelinjohto ei lupaa tarkkailla aktiivisesti enää peliin ilmoittautumisen ja pelaajavalintojen teon päätyttyä.